Asiakastarinat / Euroports

Koparin toimittama ainutlaatuinen konttijärjestelmä palvelee Europortsin asiakkaita Raumalla 

Yhteistyömme Europortsin kanssa alkoi vuonna 2012, kun Euroports etsi uusia tapoja optimoida asiakkaidensa konttiprosesseja. Euroports halusi löytää asiakkaalle kustannustehokkaan tavan siirtää lannoitetta konttiin automatisoidun järjestelmän avulla.

Toteutimme Europortsille kokonaisratkaisun, joka tuo kustannussäästöjen lisäksi myös ympäristöhyötyjä.

”Kopar antoi meille tarjousvaiheessa ainutlaatuisen ehdotuksen täysin uudenlaisesta ratkaisusta, joka vastasi juuri meidän tarpeitamme. Koparin ratkaisu on ollut erittäin hyvä, sillä se on täysin pölytön ja auttaa asiakastamme pienentämään hiilijalanjälkeään. Ratkaisun ansiosta asiakastyytyväisyytemme on kasvanut, mikä on ollut tärkeää yhteistyön jatkumisen kannalta”, kertoo Europortsin tekninen johtaja Petri Viinikkala.

Kokonaisratkaisun toimittamisen lisäksi palveluihimme kuuluvat huoltotyöt asiakkaan työmaalla Rauman satamassa. Viinikkala on ollut tyytyväinen sujuvaan yhteistyöhön. Euroports saa aina nopean vastauksen sekä ongelma- että rutiinitilanteisiin ja palvelu on asiantuntevaa.

”Koparista tavoittaa aina oikean henkilön, oikeaan tarpeeseen”, Viinikkala kiittelee.

Lisätietoja järjestelmästä

Toimittamamme apulannan kontitusjärjestelmä on ainoa laatuaan koko Euroopassa. Tavoitteena oli rakentaa laitteisto, jolla voidaan lastata 250 t/h apulantaa konttiin; hallitusti ja täsmälleen oikea määrä.  

”Nykyinen järjestelmä on ainut juuri tämä tyyppinen ratkaisu Euroopassa. Innovoimme sitä yhdessä ja pääsimme todella hyvään lopputulokseen”, Viinikkala sanoo. 

Tärkeintä oli saada laitteisto sopimaan sille varattuun paikkaan sekä varmistaa punnituksen tarkkuus. Myös järjestelmän toimintavarmuus oli oleellista, sillä järjestelmä on Raumalla ainut laatuaan.  

Kontitusjärjestelmä muodostuu syöttösuppilosta, suppilon punnistuksesta, kolakuljettimesta sekä viskurista, joka heittää lannoitteen konttiin. Viskuri ei kuulunut Koparin toimituslaajuteen. Suppilo täytetään kuormaajalla kontin vaihdon, ja mahdollisen varustelun, aikana. Kuormaajan kuljettaja ohjaa kontituslaitetta kaukosäätimellä. Vaakatieto aikaleimoineen siirretään automaattisesti tehdasjärjestelmään.   

Kontituslaitteiston suunnittelusta toteutukseen kului aikaa vain kolme kuukautta!  

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Koparin innovatiivisuuteen ja kykyyn tarjota täysin uudenlaisia ja meille räätälöityjä ratkaisuja. Koparin osaaminen on ihan huippulaatua. Meillä on tunne, että he todella ymmärsivät tarpeemme.”

Yhteistyömme Europortsin kanssa jatkuu edelleen. Viimeksi helmikuussa kävimme vaihtamassa kuljettimen ketjun uuteen.  

”Moni asiakkaamme haluaa räätälöityä palvelua omiin tarpeisiinsa. Näissä merkeissä yhteistyömme Koparin kanssa tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa”, Viinikkala uskoo.   

Asiakas

Euroports Rauma Oy

Projekti

Lannoitekuljetin

Teollisuus

Mineraalit

Toimitusvuosi

2014

Kopar Service Manager

Onko sinulla haaste, joka kaipaa ratkaisua?

Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.