Kopar / Tarinamme

We handle it like no other.

Kopar optimoi teolliset prosessit suunnittelemalla ja valmistamalla materiaalinkäsittely- ja kuljetusratkaisuja, jotka ovat suorituskyvyltään ja kestävyydeltään ylivoimaisia. 

Tavoitteenamme on keventää teollisten prosessien ympäristökuormitusta taloudellisemmalla energiankäytöllä, tuotteiden pidemmällä elinkaarella ja pienemmällä huoltotarpeella. 

Suunnittelemme ja tuotamme huippulaadukkaita järjestelmiä optimaaliseen ja tehokkaaseen materiaalien käsittelyyn ja kuljettamiseen. Räätälöidyt ratkaisumme takaavat, että asiakkaamme saavat tuotannostaan parhaan hyödyn ja kykenevät edistämään prosessiensa vihreää siirtymää taloudellisemman energiankäytön, pienemmän huoltotarpeen ja tuotteidemme pidemmän elinkaaren avulla. 

Henkilöstömme osaaminen ja pitkä kokemus on tehnyt meistä suunnannäyttäjän vaativien materiaalien käsittelyssä ja kuljettamisessa. Kopar luo tuotteisiinsa omia innovaatioitaan ja jatkuva kehitys on yrityksemme DNA:ssa. Työnantajana meille on tärkeää, että tiimimme tuntevat ylpeyttä työskentelystä Koparilla – haluamme muuttaa tekemisellämme koko toimialaa tehtaille tehokkaampaan, ihmisille parempaan ja ympäristölle kestävämpään suuntaan.

We handle it like no other.   

Historiamme

Alkuperäinen Kopar

Rauma-Repola oli tuolloin yksi Suomen suurimmista suunnittelu- ja valmistusyrityksistä. Vuonna 1973 se hankki Parkanosta pienen konepajan, jolla oli selkeä tavoite. Tuolloin Rauma-Repola osallistui muutaman muun suomalaisyrityksen kanssa suuren metallurgiaprojektin tarjouskilpailuun Neuvostoliitossa, Norilskissa. Suomalaiset voittivat projektin, joka osoittautui myöhemmin Suomen suurimmaksi yksittäiseksi suunnitteluhankkeeksi. Projektiin liittyvää suunnittelua ja laitevalmistusta tehtiin Parkanon konepajalla, joka kasvoi ja kehittyi pitkälti tuon yksittäisen projektin ansiosta. Nykyinen Norilsk Nickel -yhtiö on maailman suurin palladiumin tuottaja ja yksi suurimmista nikkelin, platinan ja kuparin tuottajista. 

Kopar Oy perustettiin vuonna 1989 johdon ostettua Rauma-Repolan kuljetinliiketoiminnan. Kopar Oy kasvoi ja kehittyi pitkäjänteisesti aina suuriin kansainvälisiin projekteihin 90-luvun lopulla – vain muutama vuosi sen jälkeen, kun nykyinen pääomistaja Hannu Penttilä palkattiin toimitusjohtajaksi. Vuosi 2000 oli varma virstanpylväs, sillä Kopar Oy voitti useita merkittäviä projektitoimituksia sulattoteollisuudessa ja energiasektoreilla. Vuoteen 2005 mennessä yritys oli jo vakiintunut toimija kapealla markkinallaan. 

Kopar jatkoi edelleen nopeaa kasvuaan, ja vuoteen 2008 mennessä yritys oli jo perustanut konepajan Viroon ja ostanut kaksi pneumaattisten kuljetinlaitteiden toimittajaa. Elmomet Oy ja Site Teollisuus Oy olivat vanhoja yrityksiä, joilla oli pitkä kokemus 70- ja 80-luvuilta lähtien.

Kopar on jatkanut kansainvälistä matkaansa toimittamalla yhä suurempia projektikokonaisuuksia maailmanlaajuisesti ja vakiinnuttanut asemansa osaamisalueellaan, ja siitä on tullut maailmanluokan toimija erittäin vaativien irtomateriaalien käsittelyssä ja kuljetuksessa. Kuluneella vuosikymmenellä painopiste on ollut erityisesti kuumissa ja kuluttavissa irtomateriaaleissa ja vaativien olosuhteiden erikoissovelluksissa, joihin Koparin innovatiiviset tiimit ovat kehittäneet entistä parempia tuotteita ja järjestelmiä.

Tällä hetkellä Koparin myyntivolyymi on noin 20 miljoonaa euroa ja yritys työllistää noin 100 henkilöä.

Kopar Aikajana 35v
Kopar Service Manager

Onko sinulla haaste, joka kaipaa ratkaisua?

Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.