Räätälöidyt kuljetinketjut

Valmistamme kaikki takolenkkiset kuljetinketjumme omassa tehtaassamme. Näin takaamme, että ne täyttävät meidän ja asiakkaidemme asettamat korkeat standardit. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt kuljetinketjuillemme Avainlipun.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Perttu Kovesjärvi

Perttu Kovesjärvi

Palvelupäällikkö

+358 45 111 1441

Valikoimaamme kuuluvat kaikki vakiomittaiset 142 mm–260 mm takolenkkiset kuljetinketjut.

Yli 50 vuoden kokemuksella taottujen ketjujen valmistuksesta teolliseen käyttöön voimme luvata, että ketjumme todella kestävät aikaa ja jatkuvaa käyttöä.

Huolellinen suunnittelu ja valmistus takaavat todistetusti korkean lämmönkestävyyden ja erinomaisen lujuuden.

Kaikki takolenkkiketjumme sekä ketjupyörät, tapit ja lukkorenkaat ovat helposti saatavilla suoraan varastostamme.

Taattu raskaaseen käyttöön

Yksi syy Koparin takolenkkisten kuljetinketjujen erinomaiseen suorituskykyyn on niissä käytetty erikoisterässeos, johon on lisätty booria, sekä lämpökäsittelyprosessi, joka lähes läpikarkaisee koko lenkin. Siksi kuljetinketjumme säilyttää ominaisuutensa vaativissakin käyttöolosuhteissa ja kestää kulutusta paremmin kuin perinteiset pintakarkaistuista teräksistä valmistetut kuljetinketjut.Eri lenkkityyppien tekniset tiedot

technical specifications for Kopar link types

Kopar-ketjun elinikä verrattuna muihin

3 x

Kopar-ketjun hinta verrattuna muihin

1.5 x

Toimitetut ketjulenkit (vuosien varrella)miljoona kpl

>1 M kpl

Suunniteltu kestämään vaativimmissakin olosuhteissa

Soveltuvan ketjumateriaalin valinta ja perustelut

Räätälöidyt kuljetinketjumme eivät ainoastaan takaa, että ketju täyttää prosessiesi ja olosuhteidesi asettamat vaatimukset, vaan ne varmistavat myös alhaisemmat käyttö- (OPEX) ja kokonaiskustannukset.

Teollisissa ympäristöissä maailmanlaajuisesti yleisimmin käytetty ketjulenkkimateriaali on pintakarkaistu mangaaniteräs (20MnCr5 / EN 1.7147). Tärkein syy sen käyttöön on huokea hinta. Jos kuitenkin lasket investoinnin kokonaiskustannuksen pelkän hankintakustannuksen sijaan, ymmärrät, että mangaaniketjulenkkien korvaaminen Koparin booriteräksisillä on järkevää.
Vaikka booriteräsketjut maksavat noin 50 % enemmän kuin perinteiset mangaaniketjut, niiden käyttöikä on huomattavasti pidempi! Kaksin-, kolmin- ja jopa nelinkertainen käyttöikä tarkoittaa valtavia säästöjä sekä rahassa että ajassa mitattuna.

Tästä syystä suosimme booriteräsketjua (27MnCrB5 / EN 1.7182) aina kuin mahdollista. Erikoistapauksissa, kun toimitaan esimerkiksi ankarissa kemiallisissa olosuhteissa, valmistamme ketjut ruostumattomasta teräksestä (AISI 420 / EN 1.4034) tai jatkuvassa yli 700C:een lämpötilassa, jolloin valinta on tulenkestävä teräslaatu (EN 1.4713).

Jatkuva huolto

Kolakuljettimien toimintavarmuus ja odottamattomien seisokkien minimointi edellyttää ennakointia.

Olemme kehittäneet käytännöllisen työkalun, Ketjutulkin, jolla voit mitata ketjun venymää helposti ja niin usein kuin haluat. Tällä yksinkertaisella menetelmällä takaat ketjullesi maksimaalisen käyttöiän ja minimoit yllättävät rikkoutumiset ja niitä seuraavat korjaushuollot.

Suosittelemme ketjujen vaihtamista, kun venymä on saavuttanut 2,8 %. Kun vaihdat ketjupyörät yhtä aikaa ketjujen kanssa, varmistat prosessisi optimaalisen toiminnan.

Etsitkö korvaavaa tuotetta?

Jokainen materiaalinkäsittelyprosessi on ainutlaatuinen ja vaatii optimaalisesti toimiakseen erityisesti siihen suunnitellun kuljetinketjun.

Kokoamme kaikki kuljetinketjumme tilauksesta. Määritämme lenkin tyypin sekä kolien määrän ja kolajaon kuljetettavan materiaalin ominaisuuksien perusteella.

Tarjouksen tekemiseksi tarvitsemme seuraavat tiedot:

  • käytössä oleva ketjutyyppi
  • ketjun leveys tai kuljettimen leveys
  • Kolan tyyppi ja muoto
  • Kolajako

Korkeinta laatua

Meille on myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo suomalaisesta laadusta ja osaamisesta. Yritykset ympäri maailmaa käyttävät takolenkkistä kuljetinketjuamme.

Ennen kuin toimitamme ketjut asiakkaillemme eri puolille maailmaa, ketjut käyvät läpi tiukan laadunvarmistusprosessin. Parannamme jatkuvasti tuotteitamme , jotta voisimme varmistaa, että toimintosi pysyvät sujuvina ja kustannuksesi alhaisina.

Kopar Service Manager

Onko sinulla haaste, joka kaipaa ratkaisua?

Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.