Kopar Cupola valves

Pneumaattinen kuljetus / Kalottiventtiilit

Kalottiventtiilit – suunniteltu kestämään

Kun venttiilin tulee olla pölytiivis, kestää kovaa kulumista ja korkeaa painetta tai sietää kuumia olosuhteita, ihanteellinen ratkaisu on Koparin kalottiventtiili. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Eero Lehtilä

Eero Lehtilä

Teknologiajohtaja

+358 41 5439786

Kalottiventtiilejämme käytetään tyypillisimmin syöttöventtiileinä pneumaattisessa kuljetuksessa. Ne ovat täysin pölytiiviitä, joten jopa erittäin kuluttavat materiaalit, kuten hiekka, sementti, tuhka, rikasteet ja erilaiset mineraalijauheet, voidaan kuljettaa suurella kapasiteetilla ilman pelkoa pölyn leviämisestä tehdastiloihin.

Koparin kalottiventtiilit on suunniteltu kestämään äärimmäisiä olosuhteita: jopa 10 baarin painetta ja suurta kulumista. Edes kuumat olosuhteet tai ATEX-ympäristöt eivät ole ongelma tälle kestävälle venttiilille.

Reilusti yli 1000 meillä valmistettua kalottiventtiiliä syöttää jo materiaalia ympäri maailmaa. 

Asiakkailtamme saatu arvokas palaute ja vuosikymmenten aikana kertynyt kokemus erilaisten materiaalien käyttäytymisestä on auttanut meitä kehittämään tuotettamme entisestään ja hienosäätämään sen teknisiä yksityiskohtia vielä tarkemmin.  

Anna meidän parantaa materiaalivirtaasi! 

Soveltuvat käyttökohteet kalottiventtiileille

Kalottiventtiili vai kupoliventtiili? Molempi parempi, rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Kupoliventtiilit sopivat erittäin hyvin raskaaseen teollisuuteen, kuten voimalaitoksiin, metallurgisiin laitoksiin ja teollisuuteen, jossa käsitellään kuluttavia mineraaleja ja kemikaaleja

  • Rikasteet  
  • metallurgiset pölyt 
  • asfalteeni 
  • pohja- ja lentotuhka 
  • kalkki ja kalkkikivi ja hiekka 
  • sulfaatit ja oksidit 
  • Pigmentit 

Katso video Youtubessa

Koparin kupoliventtiilin huolto on erittäin helppoa. Kupolin paisuvan tiivisteen vaihtaminen on suoraviivainen toimenpide. Katso itse yllä olevalta videolta! 

Kupoliventtiilit ovat parhaimmillaan, kun käytät niitä muiden ratkaisujemme kanssa. Lue lisää pneumaattisista kuljettimistamme ja putkistokomponenteistamme. 

Kopar-kupoliventtiilien tyypilliset ominaisuudet:

Paine (bar)

max. 10

Käyttölämpötila (°C)

0… +250

Suurin käyttölämpötila jäähdytyksellä (°C)

+500

Pidä laitoksesi käynnissä

Kopar Cupola valves

Tekniset ominaisuudet

Todennäköisesti tyypillisin kalottiiventtiiliä käyttävä ratkaisu koostuu yläsäiliöstä (valinnainen), kalottiventtiilistä, paineastiasta (eli pneumaattisesta kuljettimesta) ja ohjausyksiköstä. Materiaali virtaa avoimen venttiilin läpi yläsäiliöstä pneumaattiseen kuljettimeen (paineastiaan), ja kun se on täytetty, kalottiventtiili sulkeutuu ja kuljetussykli alkaa, kunnes astia on tyhjä.

Käytetyt materiaalit ovat hiiliteräs, kulutusta kestävä teräs, haponkestävä ruostumaton teräs tai ruostumaton teräs.

Vakiokoot, eli syöttöaukon koko (DN):

K100T, K200T, K300T

Sovitelaipalla DN65 – DN300

Ratkaisu, joka takaa korkean käytettävyyden

Koparin kalottiventtiilit ovat tunnettuja kestävyydestään. Jos kuitenkin ilmenee jotain vikaa tai ylipäätään huollon tarvetta, venttiilin vaihto onnistuu tunnissa, minkä jälkeen laitoksesi voi palata normaaliin toimintaan. Meidän ratkaisumme eliminoivat tarpeen pitkille huoltokatkoille.

Kupolin paisuvan tiivisteen vaihtaminen on hyvin suoraviivaista työtä, katso yllä olevalta videolta, kuinka yksinkertainen tehtävä se on!

Koparin kalottiventtiilit voidaan myös jälkiasentaa nykyisiin järjestelmiisi. Ne on helppo asentaa ja liittää olemassa oleviin automaatiojärjestelmiin. Ne ovat parhaimmillaan vaativissa käyttökohteissa, joissa tiiviys on olennaista ja joissa käsitellään kuluttavia materiaaleja.

Yksi kupoliventtiilimme suurimmista eduista on, että se avautuu kokonaan materiaalivirrasta sivuun ja siksi kuluminen on maltillista.

Testaa, miten Koparin kupoliventtiili sopii tuotantosuunnitelmiisi

Kopar Service Manager

Onko sinulla haaste, joka kaipaa ratkaisua?

Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.