drag chain conveyor

Mekaaniset kuljetus / Kolakuljettimet

Suunniteltu erityisesti jauhemaisille materiaaleille

Koparin kolakuljetin on ihanteellinen ratkaisu jauhemaisten, pölyävien tai rakeisten materiaalien kuljettamiseen. Vaativien materiaalien, joko kuumien tai kuluttavien , käsittely on erityisosaamistamme.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Eero Lehtilä

Eero Lehtilä

Teknologiajohtaja

+358 41 5439786

Materiaaleja, kuten rikasteita, hiekkaa, lentotuhkaa, kalkkia ja savukaasujen pölyä , käsitellään usein sulatoissa, voimalaitoksissa, sellu- ja paperiteollisuudessa sekä kemianteollisuudessa. Voimme suunnitella ratkaisun kuljetustarpeidesi ympärille millä tahansa toimialalla.

Kolakuljetinratkaisumme mahdollistavat joustavan ja helposti muunneltavan asennuksen laitokseesi. Suuret kaltevuuskulmat ja modulaarinen rakenne mahdollistavat ratkaisun asentamisen hankaliinkin ympäristöihin säilyttäen samalla useiden satojen tonnien kuljetuskapasiteetin kohtuullisen alhaisilla käyttökustannuksilla.

Insinöörimme ovat valmiina auttamaan huoltojen, modernisointien ja päivitysten nopeassa toteuttamisessa, jotta tuotantoseisokit pysyvät lyhyinä. Tavoitteenamme on minimoida huolto ja saavuttaa mahdollisimman alhaiset elinkaarikustannukset kaikissa tuotteissamme.

Koparin kolakuljettimien tyypilliset ominaisuudet:

Kapasiteetti
(t/h)

0 – 300

Pituus
(m)

jopa
60

Käyttölämpötila
(°C)

max. 700

Kaltevuuskulma
(°)

0-
70

Suunniteltu kestämään vaativimmissakin olosuhteissa

Rakennettu kestämään

Kolakuljettimemme pystyy, kuljetinketjun materiaalista riippuen, käsittelemään myös erittäin kuumia materiaaleja tehokkaasti ja turvallisesti jopa 700 °C:een asti jatkuvassa käytössä.

Jokainen alkuperäinen Kopar-kolakuljetin on varustettu booriteräsketjulla. Tämä Suomessa itse valmistettu erityinen ketju kestää huomattavasti paremmin kuin yleisemmin käytetyt mangaaniteräsketjut.

Koparin booriteräksestä taotut kuljetinketjut ovat lähes läpikarkaistuja ja siksi ne säilyttävät lujuutensa ja kestävät kulutusta erittäin hyvin. Boorinketjun (27MnCrB5) käyttöikä voi olla kolminkertainen mangaaniketjun (20MnCr5) käyttöikään verrattuna.
Ketjulenkkien valmistus on omissa käsissämme, ja voimme auttaa sinua valitsemaan sopivimmat lenkit, tapit ja ketjupyörät jokaiseen käyttökohteeseesi.

Erityistapauksissa voimme valmistaa taotut ketjut myös tulenkestävästä teräksestä (esim. W1.4713) tai ruostumattomasta teräksestä (esim. AISI420).

Turvallinen käyttö

Koparin kolakuljettimet on mahdollista suunnitella kestämään myös räjähdysherkkiä ympäristöjä ATEX 21- ja 22-vyöhykkeillä. Ketjukuljettimillemme voimme tällä hetkellä tarjota vastaanottokuittausmenettelyn ATEX 21/22.

Yksi erikoissovelluksistamme on märkäkolakuljetin, joka tekee pohjatuhkan ja kuonan käsittelystä helppoa ja turvallista.

Kun kolakuljetin on varustettu vesijäähdytyksellä, se voi jäähdyttää ja kuljettaa materiaalia samanaikaisesti. Samalla jäähdytys suojaa kuljetinta itseään lämpöaltistukselta.

Käytämme kolakuljettimen rakennusmateriaalina tyypillisesti hiiliterästä, mutta voimme valmistaa kuljettimet myös lämmönkestävästä teräksestä tai ruostumattomasta teräksestä.

Sisäkomponenteissa käytämme erilaisia teräslajeja riippuen kuljetettavan materiaalin ominaisuuksista ja kuljettimessa vallitsevista olosuhteista.

Sopiva ratkaisu

Vuosikymmenien kokemus värimetallien sulatoissa, voimalaitoksissa ja erilaisissa kemiantehtaissa käsiteltävistä kuumista ja kuluttavista materiaaleista on antanut meille varmuutta löytää sopivat ratkaisut vaativimpiinkin sovelluksiin.

Me Koparilla optimoimme teollisia prosesseja suunnittelemalla ja valmistamalla materiaalinkäsittelyyn ja -kuljetukseen ratkaisuja, jotka ovat suorituskyvyltään ja kestävyydeltään ylivoimaisia.

Tavoitteenamme on keventää teollisuusprosessien ympäristökuormitusta taloudellisemmalla energiankäytöllä, tuotteidemme pidemmällä elinkaarella ja pienemmällä huoltotarpeella.
Intohimomme on auttaa sinua tekemään toiminnastasi kannattavampaa ja luotettavampaa.

Olemme valmiita etsimään ratkaisun haasteisiisi, olivatpa ne kuinka vaativia tahansa.

Kopar Service Manager

Onko sinulla haaste, joka kaipaa ratkaisua?

Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.