pneumatic conveyor

Ratkaisut / Pneumaattinen kuljetus

Haastavienkin materiaalien kuljetus – onnistuu!

Pneumaattinen kuljetus on yksi tehokkaimmista ja taloudellisimmista prosessiteollisuuden materiaalien käsittelytavoista. Periaate on yksinkertainen: materiaalit kulkevat putkia pitkin ilman avulla. Prosessi muuttuu kuitenkin sitä monimutkaisemmaksi, mitä pidemmistä etäisyyksistä, hienojakoisimmista materiaaleista, suuremmista kapasiteetista ja ilman tuottamiseen tarvittavasta energiasta on kyse. Tavoitteenamme on virtaviivaistaa tätä prosessia ja varmistaa, että materiaaleja siirretään käyttäen mahdollisimman vähän ilmaa, jolloin tehokkuus ja kestävyys maksimoituvat.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Eero Lehtilä

Eero Lehtilä

Teknologiajohtaja

+358 41 5439786

Lähes viiden vuosikymmenen kokemuksella Kopar on pneumaattisten kuljetusratkaisujen edelläkävijä. Käytännön oppimisen ja huolellisen kokeilun leimaama matkamme on antanut meille tietämystä, jonka avulla voimme räätälöidä kullekin materiaalille ihanteellisen kuljetusmenetelmän. Koelaitoksemme on keskeisessä roolissa, sillä sen avulla voimme testata materiaaleja ja niiden käyttäytymistä kuljetuksen aikana. Tavoitteenamme on selkeä: auttaa asiakkaitamme ylläpitämään saumatonta toimintaa ja samalla pienentää heidän käyttökustannuksiaan vaarantamatta heidän toimintansa laatua ja eheyttä.

Me Koparilla tunnustamme turvallisuuden ja vaatimustenmukaisuuden merkityksen valmistuksessa. Tuotantomme noudattaa painelaitedirektiiviä (PED) painelaitteiden turvallisuuden takaamiseksi, ja täytämme tiukat ASME Boiler & Pressure Vessel Code -vaatimukset. Sitoumuksemme on huomioida jokaisen valmistamamme laitteen turvallisuus ja pyrkiä näin minimoimaan onnettomuusriskit. 

Asiantuntemuksemme ulottuu putkistojen, putkikäyrien ja kalottiventtiilien suunnitteluun ja valmistukseen, huomioiden niiden yksinkertaisen huollettavuuden. Materiaalinkäsittelyprosessi kokonaisuutena on toimintamme keskiössä. Kiinnitämme aina huomiota valittujen teknologioiden kestävyyteen ja energiatehokkuuteen sekä asiakkaalle muodostuviin käyttö-, ylläpito- ja elinkaarikustannuksiin.  

Valitsemalla sopivan kuljetusmenetelmän – oli se sitten tulppakuljetus, leijukuljetus tai sulkusyötinkuljetus – voimme kuljettaa materiaaleja jopa 1 km:n päähän, käsitellä jopa 200 tonnin kapasiteetteja tunnissa ja varmistaa tasaisen virtauksen myös silloin, kun materiaalit ovat alttiita paakkuuntumiselle. Tärkeintä on ymmärtää kyseisen materiaalin ainutlaatuiset ominaisuudet, ja kokemuksemme ja testausvalmiutemme ansiosta pystymme hallitsemaan haastavimmatkin materiaalit.

Kuljetusmatkat

enintään 1 km

Kapasiteetit

jopa 200 t/h

Kokemusta lähes

50 vuotta

Pneumaattiseen kuljetukseen käyttämämme tekniikat

Korkeapainekuljetin Tulppakuljetus ja leijukuljetus, kuljetusmatkat jopa 1 km.

Blower conveyor

Matalapainekuljetin eli sulkusyötinpuhallus Pehmeille, ei-kuluttaville materiaaleille.

Paineinjektointi Painekuljetuksen ja sulkusyötinpuhalluksen yhdistelmä paineinjektointikohteisiin

Kopar Cupola valves

Kalottiventtiilit
Kun vaaditaan kovaa kulutusta, korkeita paineita tai kuumia olosuhteita.

Putkistoratkaisut
Tehokkaat jäähdytysratkaisut ja materiaalikuljettimet eivät ole mitään ilman asianmukaista putkistosuunnittelua.

Testaa, miten Koparin pneumaattiset kuljettimet sopivat tuotantosuunnitelmiisi