Kopar vierailulla Keliber-litiumjalostamolla

Referenssit

Kestäviä kuljetinratkaisuja akkuteollisuuteen – Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumhanke

Kopar on aloittanut yhteistyön Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumhankkeen kanssa. Hankkeen tavoitteena on tuottaa omaan malmiin perustuvaa akkulaatuista litiumhydroksidia (LiOH) ensimmäisenä Euroopassa. Keliber-litiumjalostamo on rakenteilla Kokkolan suurteollisuusalueella.

Kopar visiting the Keliber lithium refinery.

Ympäristökysymykset puhututtavat teollisuudessa, ja tähän Keliber-litiumhanke tarjoaa kestävän ratkaisun: strategisesti sijaitsevan, omaan malmiin perustuvan integroidun akkumetallien tuotannon. Akkumetallit ovat kriittisen tärkeitä puhtaan siirtymän toteuttamisessa. Koparin mekaanisten ja pneumaattisten kuljetinjärjestelmien odotetaan tarjoavan litiumjalostamon prosesseille luotettavuutta, kulutuksenkestävyyttä ja kustannustehokkuutta.

Kopar toimittaa Keliber-litiumhankkeelle mekaanisia kuljettimia raaka-aineiden käsittelyyn sekä paineilmakuljettimia tuotannon hienojakoisen, jauhemaisen materiaalin siirtoon. Kuljetusjärjestelmissä käytetään kulutusta kestävää erikoisterästä. Koparin ja Keliber-litiumhankkeen yhteistyö mahdollistaa tarvittaessa myös kuljetinjärjestelmien elinkaaripalvelut tulevaisuudessa. Säännölliset huollot pidentävät laitteiden elinkaarta ja pienentävät pitkän aikavälin käyttökustannuksia.

Koparin ja Nipromecin asiantuntijat katselmoimassa laitteiden asennuspaikkoja.

Koparin projektipäällikkö Christian Henriksson vastaa projektin teknisistä vaatimuksista varmistaen parhaan mahdollisen toimituksen. Kopar tarjoaa Keliber-litiumhankkeelle asiantuntemustaan myös tuotantolaitoksen prosessien kehittämiseen kuljettimiin liittyen. Henriksson korostaa, että yhteistyö on sujunut erittäin hyvin: “Tiukasta aikataulusta huolimatta olemme pystyneet tarjoamaan joustavuutta puolin ja toisin ja viemään projektia eteenpäin yhdessä.”

Akkuteollisuus on kasvava teollisuudenala, ja Keliber-litiumhanke on antanut Koparille arvokasta tietoa akkumateriaaleista ja niiden jalostamisesta. Hanke on opettanut akkuteollisuuden valmistajien erilaisista prosesseista, mikä edistää vastaavien projektien suunnittelutyötä.

Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumhanke on vielä alkuvaiheessa, ja Kopar jatkaa innoissaan yhteistyötä sen huippuosaajien kanssa.

Lisätietoa Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumhankkeesta:
https://www.sibanyestillwater.com/fi/liiketoiminta/eurooppa/keliber/

Kopar Service Manager

Onko sinulla haaste, joka kaipaa ratkaisua?

Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.