1.7.2024

Uratarina

Monipuoliset uramahdollisuudet vakuuttivat Yukion

Nimi: Yukio Sazuka

Titteli: Pääsuunnittelija

Koulutus: Diplomi-insinööri

Kuinka kauan olet työskennellyt Koparilla:
2,5 vuotta

Miten vietät vapaa-aikaasi:  Perheellisenä vapaa-aika menee ensisijaisesti isän roolissa. Voimailu, etenkin otevoiman kehittäminen, on tärkeä oma harrastus. Ajan puitteessa tuunailen myös vanhaa, lähes 40-vuotista S-sarjan Mersua, jolla huristelen kesäisin.

Yukio Sazuka aloitti suunnittelijana eräässä insinööritoimistossa suorittaessaan samalla diplomi-insinöörin tutkintoa. Projektisuunnittelun lisäksi hänen tehtävänsä sisälsivät tuotekehitystä.

– Insinööritoimistossa pääsee näkemään paljon kaikenlaista, kun työskennellään eri toimialojen asiakkaiden kanssa. Mielestäni on hyvä kerryttää kokemusta monenlaisista projekteista jo työuran alussa.

Alkuun ura insinööritoimiston palveluksessa eteni nousujohteisesti, ja Sazuka sai enemmän vastuuta. 10 vuoden jälkeen hän kuitenkin koki kehityksen pysähtyneen ja kaipasi uusia haasteita.

– Pienessä toimistossa vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset. Uuden asiakasprojektin sai sen mukaan, mitä kulloinkin sattui olemaan tarjolla. Koin, että työ insinööritoimistossa oli aika jättää taakse, ja etsin avoimia työpaikkoja suoraan eri yrityksistä.

”Insinööritoimistossa pääsee näkemään paljon kaikenlaista, kun työskennellään eri toimialojen asiakkaiden kanssa. Mielestäni on hyvä kerryttää kokemusta monenlaisista projekteista jo työuran alussa.”

Yukio Sazuka, Pääsuunnittelija

Työnhakija ja työpaikka kohtasivat markkinoilla

Kopariin Sazuka tutustui avoimen rekryilmoituksen kautta. Kopar etsi pääsuunnittelijaa, jolla oli kokemusta voimalaitosten suunnittelusta ja jolla olisi kokemusta Koparin käyttämän suunnittelutyökalun käytöstä. Sazuka puolestaan löysi etsimänsä työpaikan kiinnostavasta yrityksestä.

Pääsuunnittelijana Sazuka vastaa Koparin asiakasprojektien suunnittelusta. Hän muun muassa varmistaa, että projekti lähtee sovitusti liikkeelle ja etenee aikataulun mukaisesti.

Yksi Koparin vahvuuksista on sen eri taustoista tulevat työntekijät. Työkavereiden erikoisosaaminen vahvistaa myös omaa asiantuntijuutta.

– Varsinkin alkuun muiden koparilaisten tietotaidosta oli paljon apua, jotta sain tehtävästä ja talon tavoista kiinni. Omat tuotantotilat, jossa näkee laitteet omin silmin ja voi kysyä teknisistä ominaisuuksista kollegoilta, on myös iso plussa. Se antaa uutta perspektiiviä omaan työhön.

Varsinaista suunnittelutyötä Sazuka tekee harvemmin. Sen sijaan hän vastaa asiakasprojektien kokonaiskuvan hallinnasta muun muassa ohjaamalla alihankintasuunnittelijoita tehtävissään ja tarkistamalla piirustuksia.

”Omat tuotantotilat, jossa näkee laitteet omin silmin ja voi kysyä teknisistä ominaisuuksista kollegoilta, on myös iso plussa. Se antaa uutta perspektiiviä omaan työhön.”

Yukio Sazuka, Pääsuunnittelija

Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä

Sazukan mukaan Kopar on työpaikka, jossa on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Hänen mielestään parasta nykyisessä työssä on juuri laajat kehitysmahdollisuudet niin työtehtävien kuin oman osaamisen osalta.

– Koparilla ei tarvitse olla tiukasti kiinni siinä roolissa, missä on aloittanut, vaan oman työnkuvan laajentamiseen on hyvät mahdollisuudet.

Myös Sazukan toimenkuva on laajentunut parissa vuodessa. Nykyään hän on 3D-mallinnus- ja tuotetietohallintaohjelmiston pääkäyttäjä, ja vastaa niiden ylläpidosta. Lisäksi räjähdysvaarallisten ATEX-tilojen hallinta siirtyi Sazukalle edellisen tekijän eläköidyttyä tehtävästä.

”Koparilla ei tarvitse olla tiukasti kiinni siinä roolissa, missä on aloittanut, vaan oman työnkuvan laajentamiseen on hyvät mahdollisuudet.”

Yukio Sazuka, Pääsuunnittelija

Avoimen salliva ilmapiiri

Sazuka korostaa Koparin joustavuutta työpaikkana. Asioihin suhtaudutaan avoimen sallivasti, ja töitä voi tehdä etänä tai toimistolla parhaaksi katsomallaan tavalla. Tärkeintä on, että työt tulee tehdyksi.

– Toimistovinkkelistä katsottuna suosittelisin Koparia motivoituneille työntekijöille, jotka ovat aidosti kiinnostuneita toimialasta ja laitteidemme toiminnasta. Tässä yrityksessä pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin. Esimerkiksi parin viime vuoden aikana olemme panostaneet sisäisten prosessien ja työskentelytapojen kehittämiseen.