Kopar pilot plant

12.4.2024

Materiaalien ja niiden käyttäytymisen tutkimista Koparin koelaitoksella Parkanossa

Miten tietty materiaali käyttäytyy ja millaisia laitteita sen kuljettamiseen voi ja kannattaa käyttää? Mitkä parametrit tekevät kuljetuksesta optimaalisen?

Nämä ovat vain muutamia kysymyksiä, joihin Kopar etsii vastauksia Parkanon koelaitoksessaan.

Yksi koelaitoksen tavoitteista on koostaa materiaalitietokanta. Testaamalla kerätään tietoa materiaaleista, ja niiden ominaisuuksista sekä niiden murskaamiseen ja kuljettamiseen tarvittavista ratkaisuista. Koelaitos sisältää kokonaisen pneumaattisen kuljetinjärjestelmän sekä monia muita laitteita, kuten murskaimia ja KRC-jäähdyttimen.

Koelaitos osoittaa, soveltuuko nykyinen laitesuunnittelumme tiettyjen materiaalien käsittelyyn, ja miten sitä voitaisiin edelleen parantaa. Voimme testata sekä tuttuja että täysin uusia materiaaleja. Tyypillisesti olemme testanneet erilaisia sulattoihin ja voimalaitoksiin liittyviä jauhemaisia materiaaleja, mutta on laitoksella tutkittu myös eksoottisempia aineita, kuten esimerkiksi kuivattua merilevää.

Koelaitos soveltuu hyvin eri teollisuudenalojen tarpeisiin. Uuden materiaalin testaamiseen tarvitaan sopivan kokoinen, tyypillisesti 10–1 500 kg:n, erä, jonka avulla voidaan määritellä materiaalin käyttäytyminen ja ominaisuudet.

Testaamme irtomateriaalisi:

Yksi päivä koelaitoksessamme voi säästää kuukausien testauksen omassa laitoksessasi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Eero Lehtilä

Eero Lehtilä

Teknologiajohtaja

+358 41 5439786

Koparin teknologiatiimi tekee tiivistä yhteistyötä eri tutkimuslaitosten, kuten VTT:n ja yliopistojen kanssa. Materiaalinäytteitä voidaan lähettää yhteistyökumppaneille lisäanalyysejä varten ja päinvastoin.

Koelaitoksen laitteita päivitetään jatkuvasti, jotta ne vastaisivat mahdollisimman hyvin Koparin tuotevalikoimaa. Systemaattinen ja jatkuva huipputason tutkimus ja tuotekehitys ovat ratkaisevan tärkeitä osaamisemme ylläpitämiseksi.

Kopar Service Manager

Onko sinulla haaste, joka kaipaa ratkaisua?

Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.