Pneumaattiset kuljettimet / Painekuljettimet

Tarpeitasi vastaavat painekuljettimet

Pneumaattinen kuljetus tarjoaa yhden tehokkaimmista ja kustannustehokkaimmista tavoista rakeisten, jyväisten tai jauhemaisten irtomateriaalien käsittelyyn prosessiteollisuudessa. Ratkaisumme mahdollistavat alhaiset käyttökustannukset, korkean kapasiteetin ja joustavat sijoitteluvaihtoehdot.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Eero Lehtilä

Eero Lehtilä

Teknologiajohtaja

+358 41 5439786

Lähes 50 vuoden kokemuksemme kattaa laajan kirjon teollisuuden pneumaattisten kuljettimien projekteja, jotka sisältävät suunnittelun, valmistuksen, testauksen, asennuksen, käyttöönoton ja elinkaaripalvelut.

Teknologiamme kehitys perustuu kokemukseemme erilaisten materiaalien käyttäytymisestä, mikä mahdollistaa vastaamisen asiakkaidemme vaativimpiinkin tarpeisiin.

Lisäksi testaamme uusia materiaaleja jatkuvasti omassa testauslaitoksessamme, jotta voimme syventää ymmärrystämme materiaalien pneumaattisesta kuljetuksesta ja niiden ominaisuuksien muutoksista.

Viimeisen vuosikymmenen aikana olemme toimittaneet satoja painekuljettimia, ja referenssilistamme kattaa tuhansia toimituksia aina 1970-luvulta alkaen.

Pitkä historia opettaa meitä olemaan nöyriä: ymmärrämme, että jokainen projekti on ainutlaatuinen. Siksi lähestymme jokaista uutta haastetta samalla innolla ja huolellisuudella kuin ensimmäisissä projekteissamme.

Soveltuvat käyttökohteet painekuljettimille

Painekuljettimemme palvelevat laajasti eri teollisuudenaloja, kuten energia- ja voimateollisuutta, metallurgisia prosesseja sekä mineraali- ja kemianteollisuutta.

Pyrimme aina:

  • Maksimoimaan laitteiden käytettävyyden vähentämällä odottamattomien seisokkien riskiä ja varmistamalla sujuvan toiminnan. 
  • Pidentämään kuluvien osien käyttöikää. 
  • Minimoimaan käyttö- ja ylläpitokustannukset. 

Siksi tarjoamme erikoisosaamistamme ja asiantuntemustamme myös laitteiden päivityksiin, jotta ne täyttäisivät kulloinkin vallitsevat, vaihtelevat vaatimukset ja tarpeet vieläkin paremmin. 

Katso video Youtubessa

Koparin tulppakuljetusten tyypilliset ominaisuudet

Kapasiteetti (t/h)

0 – 70

Kiintoaineiden kuormitussuhde

µ > 15

Putkilinjan pituus (m)

10 – 300

Ilman nopeus (m/s)

7 – 10

Paine (bar)

1 – 7

Lämpötila (C)

250

Parempi käytettävyys ja alhaiset ylläpitokustannukset

Kopar Atex solutions

Tekniset tiedot

Laitteistomme koostuvat tyypillisesti yläsäiliöstä (valinnainen), kalottiventtiilistä, paineastiasta (eli varsinaisesta pneumaattisesta kuljettimesta), fluidisointijärjestelmästä, ohjausyksiköstä, putkistosta, vastaanottosiilosta ja siilosuodattimesta. Materiaali virtaa avoimen venttiilin läpi yläsäiliöstä pneumaattiseen kuljettimeen (paineastiaan), ja kun se on täytetty, kupoliventtiili sulkeutuu ja kuljetusjakso alkaa, kunnes astia on tyhjä.

Rakennamme kuljettimemme hiiliteräksestä, kulutusta kestävästä teräksestä, haponkestävästä ruostumattomasta teräksestä tai ruostumattomasta teräksestä. Meillä on oma suunnittelu ja valmistus laitteiston kriittisimmälle komponentille eli kupoliventtiileille.

Pulssitulppakuljetusmenetelmä 

Paineensiirtojärjestelmät jaetaan usein tulppakuljetus- (dense phase) ja  leijukuljetusmenetelmiin (dilute phase). Molemmissa sovelluksissa käytetään korkeapaineista paineilmaa. Suosimme pulssitulppakuljetusta aina kun mahdollista, koska se käyttää vähemmän paineilmaa ja minimoi siten käyttökustannukset. 

Alhainen materiaalinopeus vähentää myös huomattavasti kulumista, mikä parantaa käytettävyyttä ja takaa alhaiset huoltokustannukset. Pulssitulppakuljetuksessa ilma fraktioi materiaalin pienemmiksi paloiksi. Kappaleet kuljetetaan sitten putkistoa pitkin vastaanottavaan siiloon. Järjestelmää on helppo käyttää, koska se on täysin automatisoitu. Se voidaan helposti integroida laitoksen ohjausjärjestelmään (DCS). 

Samat laitteet, eri sovellukset

Vaikka suosimme usein pulssitulppakuljetusta (pulse dense phase), on tapauksia, joissa leijukuljetus (dilute phase) toimii paremmin suhteessa kuljetettavaan materiaaliin tai kuljetusmatkaan.

Hyvä uutinen on, että Koparin pneumaattisia kuljettimia voidaan pienin ohjelmamuutoksin käyttää sekä pulssitulppa- että leijukuljettimina. Yksinkertaista ja helppoa!

Koparin paineastioiden vakiokoot (litroina) ovat

  • ELMO20 / ELMO50 / ELMO100 / ELMO250 / ELMO500 / ELMO1000
  • ELMO2000 / ELMO3000 / ELMO5000 / ELMO7500 / ELMO10000

Testaa, miten Koparin painekuljetin sopii tuotantosuunnitelmiisi

Kopar Service Manager

Onko sinulla haaste, joka kaipaa ratkaisua?

Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.